Uražení a ponížení - Dostojevskij, Fedor Michajlovič, 1821-1881 (Klasická světová próza, 2019)
Román ruského klasika s řadou autobiografických prvků se odehrává v společensky rozvrstveném prostředí petrohradské chudiny i velkoměstské šlechty v 19. století.