Před padesáti lety : drobné vzpomínky z minulosti. - Herrmann, Ignát, 1854-1935 (E-knihovna, 2017)
Vzpomínky na zábavy Pražanů v 70. a 80. letech 19. století, zvláště na plesy, šibřinky, masopustní veselí, taneční školy, na zaniklé divadelní arény i na jubileum Národního divadla r. 1893, na poutě i na zásobování Prahy vodou z kašen.